Vuoden Kaunein Sormus kilpailu

Br2021_12g_100.jpg

Birjuza tarkoittaa venäjäksi turkoosi. Tämä Fabergélta vaikutteita saanut sormus on saanut nimensä ihanan 11ct ruusuhiotun, vaalean turkoosin turmaliinin mukaan.

 

Keskikiven ympärille on istutettu 40kpl huippulaatuisia värittömiä timantteja ja sivuille 15kpl keltaisia, vihreitä ja kirkkaita timantteja. Sormus on kokonaan käsityönä valmistettu 18K kelta-, valko-, puna- ja vihreästä kullasta.

Birjuza sormus on valmistettu kokonaan käsityönä, siinä ei ole yhtään valettua tai tulostettua osaa. Se on saanut inspiraationsa kalliista luksus- ja koriste-esineistä ja korkeasta työn laadusta tunnetuksi tulleen, 1800-luvun

Pietarissa toimineen, Karl Fabergén perustaman, yrityksen kuuluisimmista tuotteista, tsaariperheen tilaamista pääsiäismunista. Sormus on esikuviensa mukaan suunniteltu ensisijaisesti koriste- eikä käyttöesineeksi.

Br23_100.jpg
FreyjaRingE_1200.jpg
Freya_logo_W.jpg
Freya.jpg

Keskikesän juhla on yksi vanhimpia juhlia jota vieläkin vietetään ja on suosittu vihkipäivä. Kautta aikojen ovat ihmiset pohjoisessa juhlineet kesän pisintä päivää ja lyhyintä yötä tulilla ja kukilla hedelmällisyyden ja uudelleensyntymisen merkeiksi. Juhannusyö on vuoden lyhyin ja valoisin, mystinen ja täynnä unelmia ja romantiikkaa. Freya on pohjoismaisessa mytologiassa kauneuden, rakkauden ja hedelmällisyyden jumalatar, ja myös häiden suojelija.

 

Vuoden Kaunein Sormus 2019 “Juhlasta juhlaan” teema oli todella innostava. Halusin luoda ajattoman koristekaiverretun timanttisormuksen joka kuvastaa sekä ikivanhoja perinteitä että meidän ajan kesäjuhlia. Myytit ja juhannusjuhlat antoivat minulle inspiraatiota kultaisen Freya sormukseen, jonka timantit ja kukka- ja kasviornamenttikaiverrukset symboloivat sekä vanhoja että uusia juhla- ja juhannusperinteitä. 

Meidän Freya kokoelmaan kuuluu nyt myös korvakorut ja kaulakoru, ja lisää on tulossa. Freya on valmistettu käsityönä loistamaan ja kestämään juhlasta juhlaan, ja on nyt myös yksi finalisteistä Vuoden koru 2021 kilpailussa!

AE1.jpg
Eklof_Grigio_logo.jpg

Grigio sormus

 

Puna- ja valkokultaa,

1,58ct harmaa neliskulmainen timantti ja 24kpl keltaisia briljantteja

Grigio-sormuksemme on Suomen Kaunein Sormus 2018 finalisti! 

Grigio sormukseni innoittajana on kansainvälisesti tunnettu ja monesti palkittu, ihmisarvon puolustaja, oikeushammaslääkäri , Helena Ranta ja hänen työnsä. Punakultainen timanttisormus on riittävän vahva arkeologisille kaivauksille ja riittävän arvokas kansainvälisiin oikeussaleihin. Sen pinta on karhea, eikä siinä elämän kolhut näy, ja kivet ovat timantteja jotka säilyttävät loistonsa myös elämän synkissä hetkissä.

Ateler_Eklöf_Ring2017.jpg

Keltainen  timanttisormus, 18K valko- ja keltakultaa ja 0,65ct keltainen ruusuhiottu timantti.

Tämän sormuksen hinta on alkaen 1650€, hinta voi vaihdella riippuen timantin väristä, laadusta ja painosta sekä sormuksen koosta.

"Niittykukka" 

Sormuksemme Niittykukka on finalisti Suomen Kaunein Sormus 2017 kilpailussa. Suomi 100 vuotta-juhlavuoden teemana oli luoda sormus, joka ilmentää suunnittelijan näkemystä suomalaisuudesta ja Suomesta.