top of page

Helmikorut 

Tehdään mielellämme helmikoruja, sekä helminauhoina että yhdistettynä korukivihelmiin, hopeaan tai kultaan. Meiltä löytyy Tahiti-, Akoya-, Etelämeren-, Keshi- ja makeanveden helmiä, ja voimme myös tilata kaikenlaisia helmiä.

Tahitihelmet löytyy Ranskan Polynesiasta Eteläisessä Tyynimeressä, ja on ainoa luonnollisesti musta helmi. Värit ovat vaalean hopean-harmaasta mustaan ja voi vivahtaa eri väreihin. Tahitin helmiä löytyy monenlaisia muotoja; barokki, helmiä joilla on viivoja, täydellisiä pisaroita ja pyöreitä, ja ovat maailman suurimpia helmiä, 8-20mm.

Etelämeren helmiostereita tuottavat valkoisia, hopeanvalkoisia, roosaan ja kermaan vivahtavia sekä kullanvärisiä helmiä. Muodot voivat olla barokki, nappi, pisara tai pyöreitä, ja koko 9-20mm.

Keshihelmet saadaan monenlaisista ostereista, on puhdas helmiäinen ja hyvin lähellä luonnon helmiä. Myös isoja Tahiti- ja Etelämeren helmiostereita tuottavat Keshi.

p_n_100.jpg

Akoyahelmi on klassinen, suolaveden, viljelty, alun perin japanilainen helmi. Muoto on pyöreä tai hieman barokki ja koko 2-9mm, värit vivahtaa valkoisesta rosaan, sinivihreään tai kermanväriseen.

 

Makeanveden helmiä viljellään eniten Kiinassa, ja löytyy monenlaisissa muodoissa ja kokoissa. Erilaisia valkoisia, vaaleanpunaisia ja pastellinvärejä ovat luonnollisia, mutta makeanveden helmiä värjätään myös.

pearls_b_100.jpg
bottom of page