top of page

 Niittykukka kokoelma 

"Niittykukka"

  Keltainen timanttisormus 

Sormuksemme Niittykukka on finalisti Suomen Kaunein Sormus 2017 kilpailussa. Suomi 100 vuotta-juhlavuoden teemana oli luoda sormus, joka ilmentää suunnittelijan näkemystä suomalaisuudesta ja Suomesta.

Keltainen  timanttisormus, 18K valko- ja keltakultaa ja 0,65ct keltainen ruusuhiottu timantti.

Tämän sormuksen hinta on alkaen 1650€, hinta voi vaihdella riippuen timantin väristä, laadusta ja painosta sekä sormuksen koosta.

Woman Walking in the Field

Suomi on maa missä ihmiset arvostavat yksinkertaisia asioita. Raikas ilma ja puhtaat järvet, tuoretta leipää, niittyjä ja niiden kukkia ja lapsen hymy tuottavat iloa. Ilmaisemme tätä kukan yksinkertaisessa muodossa, se on naiivi, mutta luonnon luoma.

 
Valko- ja keltakultaa symbolisoivat Suomen kauniita vuodenaikoja - kylmää ja lämmintä. Keltainen timantti heijastaa miljardeja vuosia vanhaa auringonvaloa. Se kuin Suomen aurinko, joka tekee maastamme niin ihanan.

Ateler_Eklöf_Ring2017.jpg

Petri Eklöf

Niittykukka-sormuksessa oleva keltainen, ruusuhiottu timantti inspiroi minua valmistamaan kukkasormuksen. Sen muoto ja väri toi mieleen kukan mykiön ja halusin luoda sormuksen jossa näkyisi sen kauneus, käyttäen sekä valko- että keltakultaa. Myös tyttäremme lapsuuden piirustuksia yksinkertaisista kukkakoruista ovat antaneet inspiraatiota kukan muotoon. 


Olen ollut 22 vuotta alalla, ensin työntekijänä ja sen jälkeen vaimoni kanssa omassa yrityksessä Helsingissä vuodesta 2001. Aloitin kultasepäntyöt sattumalta, mutta innostuin ja jäin alalle.

 

Olen työssäni perfektionisti, ja yritän tehdä mahdollisimman kauniita ja kestäviä koruja. Haluan että kaikki osat ovat viimeisteltyjä, ja että korussa ei ole ylä- tai ala- eikä etu- ja takapuolta, vaan se on kaunis esine kokonaisuutena. Minusta on mielenkiintoista ratkaista ongelmia ja valmistaa uusia apuvälineitä ja työkaluja jotka auttavat työssäni. Tykkään monimutkaisista rakenteista, mutta yksinkertaisista muodoista ja symmetriasta. En koskaan mene työssäni siitä mistä aita on matalin, vaan siitä mistä se on korkein. 


Toivon että ihmiset oppisivat arvostamaan suomalaista käsityötä ja näkemään halvan massatuotannon ja maahantuodun tavaran ja uniikkityön eron.

Kukkariipus 18K valko- ja keltakullasta.

 

Toinen sivu on kiillotettu ja toinen mattapintainen.

 

Kukkien päälle voi kaivertaa esimerkiksi lapsiesi nimet, ja lisäkukkia voidaan valmistaa erivärisestä kullasta.

bottom of page