top of page

Pärlsmycken 

Vi använder gärna pärlor i våra smycken, kombinerade med tex guld, silver och smyckesstenar. Till vårt sortiment hör också klassiska pärlhalsband. Vi har Tahiti, Akoya, Keshi, Söderhavs- och sötvattenspärlor och kan beställa alla slags pärlor enligt önskemål.  

 

Tahitipärlan finns i franska Polynesien i södra Stilla havet och är den enda pärlan som är naturligt svart. Nyanserna varierar mellan ljust grå och svart och kan skifta i olika färger. Tahitipärlor finns i många olika former; barock, pärlor med streck, perfekta droppar och runda. De hör till de största pärlorna i världen och kan bli 8-20mm stora.

Sötvattenspärlor odlas mest i Kina och finns i många olika färger och storlekar. Olika nyanser av vitt, rosa och pastellfärger är naturliga, men det finns också färgade sötvattenspärlor.

Keshipärlor fås ur flera olika slags pärlmusslor. Keshi är ren pärlemor och mycket lik naturliga pärlor. Stora Tahiti och Söderhavspärlmusslor producerar också Keshipärlor.

p_n_100.jpg

Akoyapärlan är en klassisk, odlad, ursprungligen japansk  saltvattenspärla. Pärlorna är runda eller lite barockformade och  2-9mm stora. Färgerna är olika nyanser av vitt, från rosa- och blågrönskiftande till silver- och gräddfärgade.

Söderhavspärlorna finns i följande nyanser: vitt, silvervitt, vitrosa och gult, guld och gräddfärg. Formerna kan variera mellan barock-, knapp-, droppformade och runda, och storleken 9-20mm.

pearls_b_100.jpg
bottom of page