top of page

  Ängsblomma  

Niittykukka

(Ängsblomma)

Gul diamantring

 

Vår ring Niittykukka (Ängsblomma) är en av finalisterna i tävlingen Suomen Kaunein Sormus (Finlands Vackraste Ring) 2017, som hölls för tionde gången. Temat var Finland 100 år ur designerns synvinkel.

Gul diamantring i 18K vitt  och gult guld med en 0,65ct gul rosenslipad diamant.

Woman Walking in the Field

I Finland uppskattar man enkla saker. Frisk luft och rena sjöar, färskt bröd, blommor på ängen och ett barns skratt ger lycka.

Det här återspeglar vi i form av en enkel blomma.

Den är naiv men perfekt skapad av naturen.

 

Det gula och vita guldet symboliserar två vackra årstider i Finland: sommar och vinter.

Den gula diamanten - Midnattssolen.

Ateler_Eklöf_Ring2017.jpg

Petri Eklöf

Den gula,  rosenslipade  diamanten  i  Ängsblomma  inspirerade  mig  att  tillverka  en blomring. Dess form och färg påminner om mitten på en blomma. Jag ville skapa  en  ring som visar dess skönhet, och använda mig av både gult och vitt guld.

Vår  dotters teckningar av enkla blomsmycken från barndomen har också fungerat som inspirationskälla. 


Jag har jobbat som guldsmed i 22 år, först som anställd och sedan som företagare i Helsingfors tillsammans med min fru från och med år 2001. Jag började med det här arbetet av en slump, men blev ivrig och intresserad och stannade i branschen.

 

I mitt arbete är jag perfektionist, och jag försöker tillverka så vackra och hållbara smycken som möjligt. Jag vill att alla delar ska vara finslipade och att den färdiga produkten är en vacker helhet som man kan se på från alla håll. Jag är intresserad av tekniska lösningar och av att tillverka nya hjälpmedel och verktyg som gör arbetet lättare. Komplicerade konstruktioner intresserar mig och jag sätter hellre ribban högt än lågt, men uppskattar ändå enkla former och symmetri. 


Jag skulle önska att folk lär sig uppskatta finskt hantverk och se skillnaden mellan  billig, importerad mass-produktion och unikt arbete.

Blomhänge i 18K vitt och gult guld med ena sidan polerad och andra matt.

 

Hängsmycket kan graveras med tex dina barns namn och man kan tillföra flera guldblommor i olika färger.

bottom of page