Nytt  

Freya_AE.jpg
FreyjaE_1200.jpg
qvq5afCI_w.jpg
Freya_necklace_AE.jpg

Midsommaren är en av de äldsta festerna som fortfarande firas och är även en omtyckt bröllopsdag. Sedan urminnes tider har människorna i norden firat sommarens längsta dag och kortaste natt med eldar och blommor som tecken på fruktbarhet och pånyttfödelse.

Midsommarnatten är årets kortaste och ljusaste natt, den är fylld av drömmar, romantik och mystik. Freya är kärlekens och fruktbarhetens gudinna i den nordiska mytologin och även äktenskapets beskyddare. 

Jag blev entusiastisk då jag hörde temat på Årets Vackraste Ring 2019 tävlingen; “Från fest till fest”. Jag ville skapa en graverad diamantring som reflekterar både urgamla traditioner och  sommarfester i vår tid. Inspirationen till guldringen Freya, vars diamanter och blomster- och dekorationsgravyrer symboliserar både gamla och nya fest- och midsommartraditioner, föddes ur myterna om fruktbarhetens och skönhetens gudinna. 

 

Till Freya kollektionen hör nu också örhängen och ett halsband, och fler smycken  är på kommande. Freya är tillverkad för hand för att lysa och hålla från fest till fest, och kollektionen är nu också en av finalisterna i tävlingen om Årets smycke 2021!

Freyjai.jpg

Freya-ringen

är finalist i tävlingen Årets Vackraste Ring 2019!

 

18K vitt- och gult guld, dekorationsgraverad

0.44ct rosenslipad diamant

4st 1,5-1,55mm TW/VS briljantslipade diamanter, tillsammans 0,0544ct

16st 1,0mm TW/VS briljantslipade diamanter, tillsammans 0,0672ct

Freya ring med 0,91ct champagnefärgad diamant

Freya.jpg

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
Freyja_best_2.jpg
Freyja_best_i.jpg
Freya_i.jpg