top of page

 Guldsmedsarbete 

Vi tycker att en enkel ring med en mästerligt gjord personlig gravyr är värdefull.

I denna tid av massproduktion och 3D-design föredrar vi att följa gamla traditioner då smycken specialgjordes för hand. För att göra ett så perfekt arbete som möjligt använder vi oss av traditionellt hantverk.

 

Vi använder ädla metaller; 18K gult, vitt och rött guld samt sterling silver, diamanter av hög kvalitet och ädelstenar som turmaliner och safirer. Om du önskar speciella och unika diamanter i exotiska former och färger, kan vi beställa såna.

 

Vi försöker beakta dina önskemål i planeringen. Vi gör ritningar som visar hur smycket kommer att se ut, eller tom en enkel silvermodell om det behövs, innan vi börjar arbeta med guld och diamanter.

Om tillverkningsprocessen

 

Smyckestillverkningen består av många små steg. Alla delar tillverkas och poleras noggrant innan de löds ihop.

Guldsmeden använder mikroskop för steninfattningar och små detaljer.

Smycken med ädelstenar och tex handgjorda lås kan bestå av mer än tio små delar.

 

Vi brukar be våra kunder komma och prova ringen innan vi fattar in stenarna och gör slutpoleringen. Då alla stenar är infattade och ytan är matterad eller polerad, görs gravyrerna.

Unika virkade smycken

Vi tillverkar virkade halsband, armband och örhängen i silver eller guld. Med en virknål och 0,30-0,35mm tråd och en speciell virkteknik skapar vi utsökta kedjor och spetsliknande smycken.

bottom of page