top of page
 Årets vackraste ring tävlingen   

Colorito ringen

Colorito är en handgjord diamantring full av glädje och färg. Ytstrukturen är som ett färggrant pussel - glimtar och droppar av glädje från tidigare generationers smycken med moderna, olikfärgade diamanter.

18K guld legerat med olika metaller: gult-, vitt- och rött guld

Olikfärgade, behandlade, naturliga diamanter: 35 st á 0,02ct, tillsammans cirka 0,70ct.

Den här ringens pris: 3600€

Colorito3.jpg

Här är Colorito diamantringen och en ring utan stenar som är tillverkad med samma teknik.
Materialen är 18K rött-, vitt- och intensivt gult guld.

Atelier Eklöf_Tiima2w.jpg
Atelier Eklöf_Tiima_w.jpg

Tiima ringen

Temat för Årets Vackraste Ring i Finland 2022 tävlingen var "En ny begynnelse". Petri tillverkade för hand diamantringen Tiima, som kom vidare till final. 

 

Br2021_12g_100.jpg

Birjuza ringen

Birjuza betyder turkos på ryska. Den här Fabergé-inspirerade ringen har fått sitt namn efter den ljuvliga 11ct rosenslipade, ljust turkosa turmalinen i mitten.

 

 

Runt den är 40st färglösa diamanter infattade, och på sidorna 15st gula, gröna och klara diamanter. Ringen är helt och hållet tillverkad för hand i gult-, vitt-, rött- och grönt guld.

Br23_100.jpg
Freya.jpg
Freyjai.jpg

Freya ringen

är finalist i tävlingen Årets Vackraste Ring 2019

 

18K vitt- och gult guld, dekorationsgraverad

0.44ct rosenslipad diamant

4st 1,5-1,55mm TW/VS briljantslipade diamanter, tillsammans 0,0544ct

16st 1,0mm TW/VS briljantslipade diamanter, tillsammans 0,0672ct

Freyja_best_i.jpg

Midsommaren är en av de äldsta festerna som fortfarande firas och är även en omtyckt bröllopsdag. Sedan urminnes tider har människorna i norden firat sommarens längsta dag och kortaste natt med eldar och blommor som tecken på fruktbarhet och pånyttfödelse.

Midsommarnatten är årets kortaste och ljusaste natt, den är fylld av drömmar, romantik och mystik. Freya är kärlekens och fruktbarhetens gudinna i den nordiska mytologin och även äktenskapets beskyddare. 

Jag blev entusiastisk då jag hörde temat på Årets Vackraste Ring 2019 tävlingen; “Från fest till fest”. Jag ville skapa en graverad diamantring som reflekterar både urgamla traditioner och  sommarfester i vår tid. Inspirationen till guldringen Freya, vars diamanter och blomster- och dekorationsgravyrer symboliserar både gamla och nya fest- och midsommartraditioner, föddes ur myterna om fruktbarhetens och skönhetens gudinna. 

 

Till Freya kollektionen hör nu också örhängen och ett halsband, och fler smycken  är på kommande. Freya är tillverkad för hand för att lysa och hålla från fest till fest, och kollektionen är nu också en av finalisterna i tävlingen om Årets smycke 2021!

AE1.jpg
Eklof_Grigio_logo.jpg

Grigio ringen

Rött och vitt guld,

1,58ct grå fyrkantig diamant och 24st gula briljanter

Ateler_Eklöf_Ring2017.jpg

Niittykukka

(Ängsblomma)

Gul diamantring

 

Vår ring Niittykukka (Ängsblomma) är en av finalisterna i tävlingen Suomen Kaunein Sormus (Finlands Vackraste Ring) 2017, som hölls för tionde gången. Temat var Finland 100 år ur designerns synvinkel.

Gul diamantring i 18K vitt  och gult guld med en 0,65ct gul rosenslipad diamant.

bottom of page