top of page
 Årets vackraste ring tävlingen   
Atelier Eklöf_Tiima_w.jpg

Tiima 

Temat för Årets Vackraste Ring i Finland 2022 tävlingen var "En ny begynnelse". Petri tillverkade för hand diamantringen Tiima, som kom vidare till final. Följ länken och rösta på vår ring!  

 

Det här är Tiima ringens historia: 

En vändpunkt i mitt liv blev den cancerdiagnos jag fick år 2014. Min kondition blev snabbt sämre, då behandlingen påbörjades. Mitt sista arbete före sjukledigheten var en vigselring för ett ungt par. På ringen gjordes en relief av ett timglas, som för dem symboliserade både ny start och evig tid.Under cytostatikabehandlingen tittade jag ofta på droppflaskan, timglaset. När behandlingarna var som värst stod liemannen vid min säng och räckte fram sin beniga hand: ta tag i den där, så blir du kvitt din smärta. Jag knöt näven under täcket och tänkte, att snart är det tid att vända timglaset, snart väntar en ny start! 

Atelier Eklöf_Tiima_100.jpg
Atelier Eklöf_Tiima2w.jpg
Br2021_12g_100.jpg

Birjuza ringen

Birjuza betyder turkos på ryska. Den här Fabergé-inspirerade ringen har fått sitt namn efter den ljuvliga 11ct rosenslipade, ljust turkosa turmalinen i mitten.

 

 

Runt den är 40st färglösa diamanter infattade, och på sidorna 15st gula, gröna och klara diamanter. Ringen är helt och hållet tillverkad för hand i gult-, vitt-, rött- och grönt guld.

Br23_100.jpg
Freya.jpg
Freyjai.jpg

Freya ringen

är finalist i tävlingen Årets Vackraste Ring 2019

 

18K vitt- och gult guld, dekorationsgraverad

0.44ct rosenslipad diamant

4st 1,5-1,55mm TW/VS briljantslipade diamanter, tillsammans 0,0544ct

16st 1,0mm TW/VS briljantslipade diamanter, tillsammans 0,0672ct

Freyja_best_i.jpg

Freya ring med 0,91ct champagnefärgad diamant

Midsommaren är en av de äldsta festerna som fortfarande firas och är även en omtyckt bröllopsdag. Sedan urminnes tider har människorna i norden firat sommarens längsta dag och kortaste natt med eldar och blommor som tecken på fruktbarhet och pånyttfödelse.

Midsommarnatten är årets kortaste och ljusaste natt, den är fylld av drömmar, romantik och mystik. Freya är kärlekens och fruktbarhetens gudinna i den nordiska mytologin och även äktenskapets beskyddare. 

Jag blev entusiastisk då jag hörde temat på Årets Vackraste Ring 2019 tävlingen; “Från fest till fest”. Jag ville skapa en graverad diamantring som reflekterar både urgamla traditioner och  sommarfester i vår tid. Inspirationen till guldringen Freya, vars diamanter och blomster- och dekorationsgravyrer symboliserar både gamla och nya fest- och midsommartraditioner, föddes ur myterna om fruktbarhetens och skönhetens gudinna. 

 

Till Freya kollektionen hör nu också örhängen och ett halsband, och fler smycken  är på kommande. Freya är tillverkad för hand för att lysa och hålla från fest till fest, och kollektionen är nu också en av finalisterna i tävlingen om Årets smycke 2021!

AE1.jpg
Eklof_Grigio_logo.jpg

Grigio ringen

Rött och vitt guld,

1,58ct grå fyrkantig diamant och 24st gula briljanter

Ateler_Eklöf_Ring2017.jpg

Niittykukka

(Ängsblomma)

Gul diamantring

 

Vår ring Niittykukka (Ängsblomma) är en av finalisterna i tävlingen Suomen Kaunein Sormus (Finlands Vackraste Ring) 2017, som hölls för tionde gången. Temat var Finland 100 år ur designerns synvinkel.

Gul diamantring i 18K vitt  och gult guld med en 0,65ct gul rosenslipad diamant.

bottom of page